Vykurovadlo - Benzoin Siam 60ml Go to product page

  • Kód produktu: 1838
  • Dostupnosť: Skladom
12,25€

Benzoin je hlavnou zložkou väčšiny vonných tyčiniek alebo vykurovacích zmesí a sviečok pre jeho veľmi príjemnú vôňu. Podporuje pocit relaxácie, má upokojujúce účinky a otvára srdce a myseľ. Je väčšinou používaný na večer.

Benzoe alebo benjamin je balsamická živica získaná z kôry viacerých druhov stromov rodu Styrax. Používa sa v parfumoch, niektorých druhoch kadidla, ako príchute do lieku. Odlišuje sa od chemickej zlúčeniny benzoín, ktorá je nakoniec odvodená od benzoínovej živice; živica však neobsahuje túto zlúčeninu.

Benzoín sa niekedy označuje ako benzoín guma alebo guma benjamin. Benzoín je tiež nazývaný storax, nemal by sa zamieňať s balzamom rovnakého druhu získaným z rodiny Hamamelidaceae.

Benzoín je bežnou zložkou kadenia a parfumérie, pretože má sladkú vanilkovú arómu a fixačné vlastnosti. Gumový benzoín je hlavnou zložkou typu cirkevného kadidla používaného v Rusku a niektorých iných pravoslávnych kresťanských spoločnostiach, ako aj západných katolíckych cirkví. Väčšina benzoínu sa používa v arabských štátoch Perzského zálivu a Indie, kde sa spaľuje na uhlí ako kadidlo.

Existujú dva bežné druhy benzoínu, benzoin Siam a benzoín Sumatra. Benzoín Siam sa získava zo Styrax tonkinensis, ktorý sa nachádza v Thajsku, Laose, Kambodži a Vietname. Benzoin Sumatra sa získava zo Styraxovho benzoínu, ktorý rastie prevažne na ostrove Sumatra.

V parfumérii sa benzoín používa ako fixačný prostriedok, ktorý spomaľuje rozptýlenie éterických olejov a iných vonných látok do ovzdušia. Benzoín sa používa v kozmetike, veterinárnej medicíne a voňavých sviečkach. Používa sa ako aróma v alkoholických a nealkoholických nápojoch, pečiva, žuvačkích, mrazených mliečnych výrobkoch, želatínoch, pudingoch a mäkkých cukríkoch.

Účinky:

Ľudia užívajú benzoin ústami na opuchy (zápal) hrdla a dýchacích ciest. Niektorí ľudia ju aplikujú priamo na pokožku, aby zabili baktérie, znížili opuch a zastavili krvácanie z malých rezov. Benzoín sa tiež používa lokálne na kožné vredy, ložiská a popraskanú pokožku. V kombinácii s inými bylinami (aloe, storax a toluylový balzam) sa benzoín používa ako látka na ochranu kože. Táto kombinácia je známa ako "zmesná benzoínová tinktúra".

Pri vdýchnutí sa benzoín používa na liečbu chrapľavosti (zápal hrdla), kŕčov a iných respiračných stavov. V zubnom lekárstve sa benzoín používa na opuchnuté ďasná a herpes vredy v ústach.

Vôňa: balzamová, vanilková

Obsah: 60ml